voetbalzone

Eto'o moet na rode prent oefeninterland met Servië laten schieten

Bart Kruyt05 jun 2010, 11:25
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2010, 11:25
Advertentie

Samuel Eto’o zal de vriendschappelijke oefeninterland van Kameroen met Servië noodgedwongen aan zich voorbij moeten laten gaan. De aanvaller van Internationale liep in een eerdere oefenwedstrijd in de aanloop naar het WK, tegen Portugal, tegen een rode kaart aan en zal zodoende zondag niet in actie kunnen komen wanneer de tegenstander van Oranje in de poulefase de strijd aangaat met Servië. Dit maakte de FIFA zaterdag bekend.

/

Dinsdagavond incasseerde Eto’o in nog geen minuut tijd twee gele kaarten. De eerste prent was voor protesteren, de tweede volgde na een forse tackle op Duda. Het duel tegen de Portugal verloren de Afrikanen uiteindelijk met 3-1. Linus Pascal Fouda, persvoorlichter van de Ontembare Leeuwen, liet zaterdag weten dat hun sterspeler definitief niet tegen Servië in actie zal komen.

Overigens zou het niet per definitie een aderlating voor bondscoach Paul Le Guen zijn dat Eto’o het opwarmertje voor het WK mist. Volgens de Franse oefenmeester is het van groot belang dat de spits zonder pijntjes in Zuid-Afrika ten tonele verschijnt. “Mijn grootste zorg is hem op tijd fit te krijgen voor het WK”, aldus Le Guen. Kameroen zal het in Zuid-Afrika in de poulefase opnemen tegen Oranje, Denemarken en Japan.

Bezig met laden …