voetbalzone

Eto'o tipt Kameroen als kansmaker voor WK-eindzege

Bart Kruyt08 jan 2010, 13:35
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2010, 13:35
Advertentie

Samuel Eto’o denkt het Nederland behoorlijk lastig te kunnen maken in de groepsfase van het WK. De aanvaller van Kameroen is onder de indruk van de kracht van het Afrikaanse elftal en tipt het land als kansmaker voor de eindzege in Zuid-Afrika. “Ik zou niet weten waarom wij de wereldtitel niet zouden kunnen winnen”, zei Eto’o.

/

De aanvaller zit momenteel met zijn landgenoten in Afrika voor de strijd om de Afrika Cup. Eto’o gaat voor goud en wil die prestatie over een paar maanden herhalen in Zuid-Afrika. “Onze spelers zijn niet minder dan die van Brazilië, Argentinië, Spanje of Frankrijk”, meent de spits. “Er is geen reden om ons minder te voelen dan de internationals van die ploegen.”

Mocht Kameroen inderdaad doorstoten naar de WK-titel, dan schrijft het land geschiedenis. In de rijke historie van het voetbal slaagde er nog nooit een Afrikaans land in om zich te kronen tot beste van deze aardbol. Kameroen kwam in 1990 het verst, toen zij onder leiding van Roger Milla de kwartfinales bereikte. Eto’o denkt dat de huidige generatie beter is dan die van twintig jaar geleden.

“Het team van toen had drie goede spelers, nu hebben we tien kanjers”, legt hij uit. “We kunnen het spel in elke interland die we spelen naar onze hand zetten. De WK-deelnemers van buiten Afrika zullen keihard moeten werken om een Kameroens of Afrikaans succes in Zuid-Afrika te dwarsbomen.”

Bezig met laden …