voetbalzone

Eto’o verklapt: ‘Bewust voor een jaar getekend, daarna terug naar Spanje’

Erik van Dam20 jan 2014, 10:19
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2014, 10:19
Advertentie

Samuel Eto’o kende al vele hoogtepunten in zijn loopbaan, maar onderschreef zondag nog eens wat een goede spits hij is. In zijn eentje velde hij Manchester United in de kraker op Stamford Bridge: het werd 3-1. Eto’o zal dankzij die wedstrijd waarschijnlijk altijd in de herinnering blijven bij de Chelsea-fans, maar zeker is al wel dat dit zijn enige seizoen in dienst van de Londenaren zal zijn.

voetbalzone

Na de wedstrijd gaf Eto’o, die in de zomer voor een jaar tekende bij Chelsea, aan dat hij na dit seizoen weggaat. “Ik ga dan terug naar Spanje. Ik heb daar altijd warme gevoelens gehad voor Barcelona, maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan Real Mallorca. Mijn zoon heeft druk op me uitgeoefend om mijn loopbaan daar af te sluiten. Mijn zoon komt daar zelf ook vandaan”, aldus de 32-jarige Eto’o.

“Ik heb bewust voor een seizoen bij Chelsea getekend en wil daarvan genieten, om later door te gaan naar Mallorca”, zegt de spits uit Kameroen. In het seizoen 1997/98 debuteerde hij bij het Spaanse Leganés in het betaald voetbal. Snel daarna ging hij naar Real Madrid, maar pas op huurbasis bij Real Mallorca kwam hij ‘los’. Uiteindelijk speelde hij vierenhalf jaar voor los Bermellones en speelde hij 133 wedstrijden, waarin hij 54 keer scoorde. In 2004 maakte hij de overstap naar Barcelona.

Bezig met laden …