voetbalzone

Eto'o vindt zich ondanks meeste onderscheidingen niet Afrika's beste ooit

Erik van Dam21 dec 2010, 11:52
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2010, 11:52
Advertentie
/

Samuel Eto'o is niet van mening dat hij de beste speler aller tijden is die het Afrikaanse continent heeft voortgebracht. De aanvaller van Internazionale werd maandag gelauwerd met de onderscheiding van beste Afrikaanse speler van het jaar, de vierde keer alweer. Ook al grossiert hij in prijzen, de spits uit Kameroen blijft bescheiden. “Het is onmogelijk om te zeggen dat ik de beste ooit ben. Zo'n prijs geeft mij niet het recht om dat te zeggen.”

“In vorige generaties waren er grote namen, die andere uitdagingen kenden en successen boekten dan ik nu”, geeft Eto'o aan in gesprek met Reuters. “Je kunt die tijd en deze tijd gewoon niet met elkaar vergelijken. Nu zijn er ook jongeren die de ladder der succes beklimmen achter mij. Zij komen ook heel snel op. Wie is in staat om te zeggen wie de allerbeste is?”

De 29-jarige Eto’o is de eerste speler die de verkiezing van de Afrikaanse voetbalbond vier keer heeft weten te winnen. De spits van Inter en Kameroen won de prijs al in 2003, 2004 en 2005. Eto’o werd beloond voor een jaar waarin hij de Scudetto, Coppa Italia, Champions League, Super Coppa en wereldbeker wist te veroveren. Op het WK strandde hij met zijn land in de groepsfase.

Bezig met laden …