voetbalzone

Eto'o voor vierde keer in carrière gekozen tot Afrikaans speler van het jaar

Bart Kruyt20 dec 2010, 19:50
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2010, 19:50
Advertentie

Samuel Eto’o mag zich opnieuw Afrikaans voetballer van het Jaar noemen. De aanvaller van Internazionale, die met zijn club in 2010 vijf hoofdprijzen wist te verzamelen, bleef in de verkiezing van de CAF Didier Drogba (Chelsea, Ivoorkust) en de Ghanees Asamoah Gyan (Sunderland) voor. Laatstgenoemde had nog wel de BBC African Player of the Year gewonnen.

/

Eto’o is de eerste speler die de verkiezing van de Afrikaanse voetbalbond vier keer heeft weten te winnen. De spits van Inter en Kameroen won de prijs al in 2003, 2004 en 2005 en trok maandagavond dus opnieuw aan het langste eind. Eto’o werd beloond voor een jaar waarin hij de Scudetto, Coppa Italia, Champions League, Super Coppa en wereldbeker wist te veroveren.

De prijs voor beste Afrikaanse speler die ook daadwerkelijk in Afrika speelt ging naar Achmed Hassan van het Egyptische Al Ahly, terwijl Ghana werd gekozen tot landenploeg van het jaar. TP Mazembe uit Kongo, dat de finale van het WK voor clubteams bereikte, won de prijs voor beste clubteam en Milovan Rajevac mag zich de beste coach noemen. De Serviër leidde Ghana op het afgelopen WK naar de kwartfinale.

Bezig met laden …