voetbalzone

Eto’o weet podium al: ‘Messi één, Neymar twee en Ronaldo drie’

Erik van Dam24 dec 2015, 11:50
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2015, 11:50
Advertentie

Ondanks zijn sterke prestaties in dienst van Barcelona en Internazionale stond Samuel Eto’o nooit op het podium bij de Ballon d’Or-verkiezing. De spits uit Kameroen, die tegenwoordig speler/trainer is bij Antalyaspor, speelde wel samen met Lionel Messi die de prijs tot viermaal toe in de wacht sleepte. Eto’o voorspelt dat Leo in januari opnieuw gekroond zal worden tot ’s werelds beste voetballer.

voetbalzone

In een interview met ESPN geeft Eto’o aan hoe het podium van de FIFA Ballon d’Or er volgens hem uit zal zien. “Messi eindigt op één, Neymar wordt tweede en nummer drie wordt Cristiano Ronaldo. Neymar heeft ontzettend veel potentie, na het tijdperk van Messi en Ronaldo wordt hij zeker weten de winnaar. Maar hij moet zich wel realiseren dat het helemaal afhankelijk is van hoe hij zelf zal blijven presteren.”

“Hij heeft er wel het talent voor, maar hij moet blijven trainen, trainen en trainen. Alleen dan kun je je talent tot wasdom laten komen”, aldus Eto’o. Neymar zit nu voor het eerst sinds zijn transfer van Santos naar Barcelona bij de drie finalisten. Zelf heeft de Braziliaanse aanvaller al aangegeven dat hij waarschijnlijk niet de winnaar wordt: hij gelooft dat Messi zijn vijfde trofee als Wereldvoetballer van het Jaar zal pakken.

Bezig met laden …