voetbalzone

Euforie in België na zege op VS: ‘Yes we can! Laat Messi nu maar komen!’

Peter Nusselder02 jul 2014, 08:50
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2014, 08:50
Advertentie

Het Belgisch elftal had een verlenging nodig om de Verenigde Staten, maar na de 2-1 overwinning van dinsdag mag de ploeg van bondscoach Marc Wilmots zich gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Argentinië. Zaterdag strijden de Rode Duivels om een plek in de halve finale van het WK.

voetbalzone

De Belgische media reageren enthousiast op de benauwde zege. “Yes we can! Laat Messi nu maar komen!”, doelt Het Nieuwsblad op de verkiezingsslogan van VS-president Barack Obama en het komende duel met het Argentinië van sterspeler Lionel Messi. De krant concludeert dat tegen Amerika na drie teleurstellende groepswedstrijden ‘nu wel vlot aanvallende Rode Duivels te zien’ waren.

De Morgen vestigt de aandacht op de Amerikaanse keeper, die ruim negentig minuten lang onpasseerbaar bleek en pas in de verlenging een tegentreffer moest incasseren. “Tien, vijftien, misschien wel twintig keer kreeg België de kans om de tegenstander voor het einde van de reguliere speeltijd dood te knijpen. Eén man ontpopte zich al die tijd tot onklopbare sta-in-de-weg: Tim Howard.”

Het Laatste Nieuws wijst erop dat de zaken ook heel anders hadden kunnen aflopen voor België, als Chris Wondolowski kort voor tijd gescoord had voor Amerika. “En dan minuut 93: Wondolowski die elf miljoen Belgen een week van nationale rouw kan bezorgen. Het zou toch niet zijn? Neen dus, dat onrechtvaardige lot bleef ons bespaard. De invaller mikte de reuzenkans over een gapende doelmond.”

Bezig met laden …