voetbalzone

Euforische Ronaldinho na Copa Libertadores-winst: 'Hij blijft de beste'

Daniel Cabot Kerkdijk25 jul 2013, 09:31
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2013, 09:31
Advertentie
/

Ronaldinho veroverde woensdagavond lokale tijd een van de prijzen die nog op zijn conduitestaat ontbrak. De spelmaker van Atlético Mineiro won ten koste van Olimpia uit Paraguay de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Na afloop was de Braziliaan door het dolle heen, maar weigerde hij zich als de beste voetballer ter wereld te omschrijven.

"Deze titel miste ik nog. Ik kwam terug naar Brazilië voor deze prijs", zei Ronaldinho, die overigens in december een andere ontbrekende prijs kan winnen, het WK voor clubteams. "Iedereen dacht dat het klaar was voor mij, benieuwd wat ze nu denken. Of ik nu de beste voetballer ter wereld ben? Lionel Messi, hij blijft de beste, altijd."

"Hij weet dat ik veel om hem en zijn familie geef. Hij heeft alle reden om gelukkig te zijn. Ik betreur alleen dat ik niet langer met hem heb gevoetbald." Voor Ronaldinho was de winst van de Copa Libertadores in alle opzichten een opluchting. "Dit shirt is voor mijn moeder, ze verdient het." De moeder van Ronaldinho, Miguelina, won onlangs de strijd tegen kanker. De ex-speler van onder meer Barcelona overwoog tijdens de behandelingen van zijn moeder te stoppen met voetbal.

Bezig met laden …