voetbalzone

Eupen-coach laat ploeg om zeven uur 's morgens straftraining ondergaan

Erik van Dam06 okt 2010, 08:05
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2010, 08:05
Advertentie

Albert Cartier neemt geen halve maatregelen om de neuzen bij Eupen weer dezelfde kant op te krijgen. De coach van de Belgische promovendus, die al de derde trainer is die het dit seizoen probeert bij de club, liet zijn spelers woensdagochtend om zeven uur een straftraining ondergaan. Volgens Het Nieuwsblad was hij ziedend toen bij een onderling wedstrijdje één van de teams dinsdag telkens met zware cijfers verloor.

“Jullie denken misschien dat jullie sterren zijn”, foeterde Cartier, waarna hij de spelers meedeelde dat ze vanmorgen om zeven uur op de club werden verwacht. “Wie het waagt om te laat te komen, krijgt pas echt problemen”, aldus Cartier. Hij is pas anderhalve week aan de slag bij Eupen, de rode lantaarndrager in de Jupiler Pro League. Eupen pakte pas één punt uit tien wedstrijden.

Het is niet de eerste keer dat de oefenmeester flinke maatregelen neemt om een schokeffect teweeg proberen te brengen. Als coach van Tubeke verplichtte Cartier zijn spelers na een nederlaag tegen Moeskroen (3-1) al eens tot een nachtelijke stratenloop, gevolgd door een training om zeven uur 's ochtends.

Bezig met laden …