voetbalzone

Eupen wendt 5-0 'regennederlaag' tegen Mechelen alsnog af

Erik van Dam14 dec 2010, 16:35
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2010, 16:35
Advertentie

Een datum is nog niet geprikt, maar zeker is wel dat de wedstrijd tussen Eupen en KV Mechelen, die op het programma stond voor vorige maand, herspeeld moet worden. Dat heeft het Sportcomité van de Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag beslist, schrijft Het Belang van Limburg. Op 13 november ging het duel niet door, omdat het veld van Eupen door de zware regenval onbespeelbaar was geworden.

Volgens een nieuw bondsreglement leidt elke afgelasting tot een 0-5 nederlaag, tenzij de thuisclub kan bewijzen dat er uitzonderlijke omstandigheden in het spel waren. Eupen moest bewijzen dat het er alles aan gedaan had om de wedstrijd toch te laten plaatsvinden, anders dreigde het de wedstrijd met forfaitcijfers (5-0) te verliezen. Anderhalf uur voor de aftrap oordeelde de scheidsrechter dat het veld onbespeelbaar was.

Het Sportcomité heeft nu geoordeeld dat de wedstrijd alsnog gespeeld moet worden en dat Mechelen geen aanspreek maakt op een reglementaire zege. Het comité baseerde zich op verklaringen van de brandweer en de firma die instaat voor de veldverwarming op Eupen. Nu is het nog zaak een nieuwe datum te vinden voor de ontmoeting.

Bezig met laden …