voetbalzone

Europa League-finalist verliest direct na eindstrijd twee sterkhouders

Bart Kruyt21 mei 2011, 17:34
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2011, 17:34
Advertentie

Sílvio Manuel de Azevedo Sá Pereira, kortweg Sílvio, gaat verder bij Atlético Madrid. Zijn contract bij Sporting Braga liep oorspronkelijk nog door tot medio 2014, maar de linksback vertrekt dus al eerder uit het Éstadio AXA. Naast de drievoudig Portugees international neemt de verliezend Europa League-finalist ook afscheid van doelman Artur Moraes.

De keeper werd gehuurd van AS Roma, maar is door de Italianen verkocht aan Benfica. De dertigjarige doelman, die voortreffelijk keepte in de Europa League, heeft voor vier jaar getekend in Lissabon. Sílvio (23) maakte zijn transfer naar Atlético al daags na de 1-0 nederlaag tegen FC Porto bekend. Hoeveel er met de transfer van de ex-speler van Rio Ave gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

“Ik bevestig dat ik naar Atlético Madrid ga”, zei het ex-doelwit van CSKA Moskou tegen PA. “Dit was mijn laatste wedstrijd in het Braga-shirt. Ik ga een interessante uitdaging in Spanje aan, waar ik hoop gelukkig te zijn.” Het jeugdproduct van Benfica kwam dit seizoen tot twintig competitieduels, waarin hij eenmaal scoorde. Artur kwam twee duels minder in actie.

Bezig met laden …