voetbalzone

Europa League-held Feyenoord hoopt op rentree: ‘Niemand hoeft te betalen’

Robin Bruggeman14 dec 2016, 13:14
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2016, 13:14
Advertentie

Elvis Manu speelde twee jaar geleden nog een hoofdrol bij Feyenoord toen hij de Rotterdammers tegen Zorya Luhansk op het nippertje naar de groepsfase van de Europa League schoot. De aanvaller vertrok vorig jaar naar Brighton & Hove Albion en sindsdien is zijn carrière gestagneerd. Hij kwam dit seizoen pas 28 minuten in actie voor the Seagulls en mag in januari uitkijken naar een nieuwe club.

/

Manu ging onlangs in gesprek met de clubleiding en kreeg daar te horen dat er geen plek meer voor hem is: “Het enige doel is om dit jaar te promoveren en daar hebben ze ook de spelers voor. Ik ben buiten de boot gevallen. De club begrijpt mijn situatie en heeft gezegd dat ik verhuurd mag worden. Het goede nieuws: niemand hoeft iets te betalen. Ik mag gratis verhuurd worden”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Manu hoopt op een rentree in de Eredivisie, waar hij de clubs kent en al ervaring heeft opgedaan bij Feyenoord en SC Cambuur. Hij denkt dat een terugkeer naar Nederland goed zal zijn voor zijn loopbaan, al durft hij niet te dromen van een comeback in De Kuip: “Ik ga niet openlijk solliciteren voor een plekje bij Feyenoord. In Nederland weten ze wat ik kan. Ik ben inmiddels 23 jaar en wil gewoon wekelijks spelen. Het komende half jaar wil ik laten zien dat ik het nog niet verleerd ben.”

Bezig met laden …