voetbalzone

Europa League-loting: Atalanta wacht pittig tweeluik met topfavoriet Liverpool

Lars Capiau15 mrt 2024, 12:14
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:46
Advertentie

De loting voor de UEFA Europa League-kwartfinales heeft enkele heerlijke affiches opgeleverd. Topfavoriet Liverpool neemt het op tegen Atalanta in een Nederlands getint onderonsje. Het nog altijd ongeslagen Bayer Leverkusen moet ondertussen af zien te rekenen met het West Ham United van onder anderen Mohammed Kudus en Edson Álvarez. De heenwedstrijden vinden plaats op 11 april, de returns worden een week later afgewerkt.

AC Milan en AS Roma moeten in een Italiaans onderonsje uitmaken welke van de twee Serie A-ploegen doorstoot naar de halve finale. Een derde Serie A-ploeg kan de halvefinaleronde ook bereiken.

Daarvoor moet Atalanta wel Liverpool zien uit te schakelen. Een loodzware uitdaging. Het is een Nederlands getint affiche voor Teun Koopmeiners, Mitchell Bakker en Marten de Roon namens Atalanta en Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch namens the Reds.

Het ongeslagen Leverkusen kwam tegen Qarabag twee keer met de schrik vrij, maar behield zijn ongeslagen status. Als het die reeks wil verlengen, moet de ploeg van Xabi Alonso afrekenen met West Ham United. The Hammers boekten donderdag - mede dankzij een wereldgoal van Kudus - een eclatante 5-0 zege op Freiburg.

Loting kwartfinales Europa League


AC Milan - AS Roma
Liverpool - Atalanta
Bayer Leverkusen - West Ham United
Benfica - Olympique Marseille

Mensen die hopen op een finale tussen Liverpool en Leverkusen mogen daar nog altijd van blijven dromen. Want ook de routes van de halve finale werden bij de loting bepaald. Daarin neemt de winnaar van het duel tussen Benfica en Olympique Marseille het op tegen de winnaar van het affiche tussen Liverpool en Atalanta.

De andere halve finale zal gaan tussen de winnaar van het tweeluik tussen AC Milan en AS Roma en de winnaar bij het duel tussen Leverkusen en West Ham.

Halve finales Europa League


Benfica/Olympique Marseille - Liverpool/Atalanta
AC Milan/AS Roma - Bayer Leverkusen/West Ham United
Bezig met laden …