voetbalzone

Europees kampioen overweegt vertrek bij Barcelona: ‘Een moeilijk besluit’

Gijs Freriks02 dec 2013, 19:00
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2013, 19:00
Advertentie

Cristian Tello sluit niet uit dat hij vanaf komende zomer niet meer bij Barcelona speelt. De 22-jarige aanvaller verlengde in augustus nog na slepende onderhandelingen zijn contract in Camp Nou tot medio 2018. Door de komst van Neymar komt de snelheidsduivel echter amper aan spelen toe; hij staat dit seizoen op slechts 230 minuten in de Primera División en speelde nog geen volledige wedstrijd.

/

“Ik wacht af hoe het seizoen verdergaat”, zegt de enkelvoudig Spaans international in de nationale media. “En als ik niet meer minuten ga maken, dan moet ik misschien vertrekken. Dat zou een moeilijke beslissing zijn. Maar de jaren vliegen voorbij en ik wil vaker aan spelen toekomen. Tata (Gerardo Martino, red.) heeft mij verteld dat ik het geduld moet bewaren en dat ik mijn kansen ga krijgen.” Tello wacht bovendien op zijn eerste doelpunt sinds half april, toen hij scoorde op bezoek bij Real Zaragoza (0-3).

De linksbuiten is geen goedkope jongen, want in zijn contract staat een gelimiteerde transfersom van 25 miljoen euro. In de zomer werd hij nog in verband gebracht met onder meer Liverpool en sportief directeur Andoni Zubizarreta gaf in de zomer toe dat Tello buitenlandse aanbiedingen links had laten liggen. Tello won met Barcelona tot dusver de landstitel, Copa del Rey en de Supercopa en werd afgelopen zomer met Jong Spanje Europees kampioen in Israël.

Montoya
Naast Tello vertrekt mogelijk ook Martín Montoya bij los Azulgrana. De stand-in van Daniel Alves, die ook op links uit de voeten kan, heeft een aflopend contract en onder meer Internazionale en Liverpool zouden belangstelling hebben. “Ik zit nu veertien jaar bij deze club en er zijn tot de zomer nog vele maanden te gaan. Ik ben er zeker van dat ik met het bestuur ga praten, maar ik ben nog jong en wil voor de deze club blijven spelen”, aldus de 22-jarige Montoya.

Bezig met laden …