voetbalzone

Europees kampioen sloeg Barça en PSG af: ‘Het was heel moeilijk’

Dominic Mostert07 nov 2016, 20:25
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2016, 20:25
Advertentie

Na zijn buitengewoon succesvolle EK met Portugal had Raphaël Guerreiro de clubs voor het uitkiezen. De linksback verliet Lorient uiteindelijk voor Borussia Dortmund, maar had eveneens voor Barcelona kunnen kiezen. Een jaar eerder zou Paris Saint-Germain zich nog hebben gemeld, maar toen opteerde hij voor een langer verblijf in Lorient.

/

"Het was een heel moeilijke beslissing om 'nee' te zeggen tegen Barcelona", blikt Guerreiro bij Canal+ terug op afgelopen zomer. "Maar op een gegeven moment moest ik de knoop doorhakken en het aanbod van Dortmund overtuigde mij het meest. Ik moet dit seizoen regelmatig spelen en minuten maken, om mezelf te blijven ontwikkelen. Gelukkig gaat het me voor de wind in Duitsland."

Guerreiro speelde tot dusver acht competitieduels voor Dortmund. Het uitzicht op speeltijd was ook de reden waarom hij PSG afwees in 2015, vertelt de Europees kampioen. "Met het oog op het EK wilde ik zoveel mogelijk spelen. Dat was een cruciaal besluit, want daardoor maakte ik deel uit van de Portugese ploeg die het EK won. Ik ben heel dankbaar voor de interesse van Barcelona en PSG."

Bezig met laden …