voetbalzone

‘Europese duels Sivasspor en Fenerbahçe op lijst verdachte wedstrijden’

Erik van Dam24 nov 2009, 09:15
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2009, 09:15
Advertentie

Het Franse dagblad L’Équipe komt dinsdag met enkele wedstrijden naar buiten die op een lijst met verdachte duels zouden staan. Volgens het medium zijn er sterke aanwijzingen dat het Turkse Sivasspor het uitduel met Anderlecht in de voorronde van de Champions League zou hebben gesaboteerd. Ook aan een Europees duel van een andere Turkse club, Fenerbahçe, zou een onreglementair luchtje hangen.

Op welke bronnen de Franse krant zich baseert, wordt niet geheel duidelijk. Wel geeft het aan dat het tweeluik tussen Anderlecht en Sivasspor mogelijk beïnvloed is door omkoping. Vorige maand kondigde de Europese voetbalbond UEFA aan dat het harde bewijzen in handen had tegen corruptie in het voetbal. Ook Europese duels zouden daarin betrokken worden.

Anderlecht won eind juli in eigen huis met liefst 5-0 van Sivasspor, dat enkele maanden eerder als nummer twee van Turkije eindigde. Zeven dagen later wonnen de Turken de tweede ontmoeting met 3-1. Volgens L'Équipe zijn er sterke aanwijzingen dat de nummer twee uit de Turkse competitie niet voluit is gegaan in de heenwedstrijd.

Zo zou voorzitter Mecnun Otyakmaz banden met de Turkse maffia onderhouden. Naast de ontmoeting tussen Anderlecht en Sivasspor wordt ook de partij tussen Fenerbahçe en Honved Boedapest onderzocht, zo is de lezing. Fenerbahçe won in eigen huis gemakkelijk met 5-1, maar in de terugmatch kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Bezig met laden …