voetbalzone

Europese grootmacht van weleer troeft Roda af en meldt komst De Vries

Matthijs van Laar03 jul 2013, 20:16
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2013, 20:16
Advertentie

Roda JC Kerkrade kan definitief een streep zetten door de naam van Dorus de Vries. De goalie leek op weg naar het Parkstad Limburg Stadion, maar heeft toch gekozen voor een langer verblijf in het Verenigd Koninkrijk. De 32-jarige sluitpost tekende woensdag een tweejarig contract bij Nottingham Forest, dat hem transfervrij overneemt van Wolverhampton Wanderers.

/

De Vries, die sinds zijn vertrek bij ADO Den Haag in 2006 uitkwam voor Dunfermline in Schotland, Swansea City en the Wolves, wordt op de website van de roemruchte Engelse clubs omschreven als een ‘erg goede aanwinst’. “We hebben flink wat jonge keepers tot onze beschikking en Dorus brengt een flinke dosis ervaring mee. Daar kan iedereen bij de club zijn voordeel mee doen”, denkt manager Billy Davies.

Met De Vries hopen the Tricky Trees een gooi te kunnen doen naar een plek die aan het eind van de rit recht geeft op promotie naar het hoogste niveau. De club, die in 1979 en 1980 de Europa Cup I (nu Champions League) won, eindigde het afgelopen voetbaljaar als achtste in de Championship. De oud-werkgever van onder meer Pierre van Hooijdonk is al sinds 1999 niet meer actief op het hoogste niveau.

Bezig met laden …