voetbalzone

Europese opponent Ajax gaat opnieuw in zee met Man United-legende

Matthijs van Laar21 okt 2015, 10:39
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2015, 10:39
Advertentie
voetbalzone

Ole Gunnar Solskjaer is terug bij Molde FK. De coach, die in een eerdere periode bij de Noorse club grote successen vierde, werd woensdagochtend aangesteld als opvolger van Tor Ole Skullerud, die al in augustus werd ontslagen. Zijn taken werden in de tussenliggende periode waargenomen door interim-coach Erling Moe.

Skullerud werd op straat gezet vanwege de matige prestaties van de regerend kampioen van Noorwegen, die momenteel zevende staat en prolongatie van de landstitel kan vergeten. Het seizoen is over drie wedstrijden ten einde en koploper Rosenborg is al mijlenver uit beeld. Met Solskjaer aan het roer hoopt de club in ieder geval in Europa te overleven.

De oud-speler van Manchester United heeft als eerste klus het duel met Celtic in het kader van de Europa League. Molde won in die competitie al van Fenerbahçe (1-3) en speelde vervolgens in eigen huis gelijk tegen Ajax (1-1). De club heeft daardoor nog altijd een goede kans op het bereiken van de knock-outfase.

Solskjaer was tussen 2011 en 2014 ook al werkzaam bij de bescheiden club. In die periode leidde hij Molde naar twee landstitels en de Noorse beker. In 2014 stapte hij over naar Cardiff City, maar die samenwerking hield niet lang stand. Na acht maanden hield hij het daar alweer voor gezien.

Bezig met laden …