Europese opponent AZ gaat onderuit in verhitte stadsderby

Matthijs van Laar12 sep 2015, 19:57
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2015, 19:57

Partizan Belgrado is vijf dagen voor de Europese ontmoeting met AZ tegen een gevoelige nederlaag aangelopen. De kampioen van Servië verloor de heetgebakerde derby van stadsgenoot Crvena Zvezda met 3-1 en ziet de achterstand op het voormalig Rode Ster Belgrado daarmee oplopen tot acht punten. Partizan heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

De Portugees Hugo Vieira opende na 25 minuten spelen de score, maar zag zijn treffer op slag van rust weggepoetst worden door Alen Stevanovic. Daarmee lag de wedstrijd bij het begin van de tweede helft weer helemaal open. Lange duurde dat echter niet. De thuisploeg drukte meteen door en nam na drie minuten spelen in het tweede bedrijf opnieuw afstand: andermaal was het Vieira die de treffer op zijn naam schreef.

Partizan liet het gebeuren en moest zeven minuten na de 2-1 ook de 3-1 toestaan. Aleksandar Katai verdubbelde de marge en dat bleek de definitieve doodsteek voor de bezoekers. Partizan heeft nu een paar dagen de tijd om de wonden te likken en zal zich daarna gaan voorbereiden op het treffen in Groep L van de Europa League, komende donderdag om 21.05 uur in eigen huis tegen AZ.