voetbalzone

Europese topclub hengelt naar ‘cover boy’ Emanuel Emegha

Jonathan van Haaster09 jul 2023, 16:18
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 16:18
Advertentie

Emanuel Emegha staat deze zomer mogelijk een absolute droomtransfer te wachten. De Haagse spits prijkt zondag op de voorpagina van Corriere dello Sport vanwege de interesse van AC Milan in zijn persoon. De aanvaller staat bij Sturm Graz nog tot medio 2026 onder contract. De Milanezen hopen dat een transfersom van tien à vijftien miljoen euro genoeg zal zijn om hem over te nemen.

Emegha brak in Nederland door bij Sparta Rotterdam, dat hem in januari 2022 voor 2 miljoen euro verkocht aan Royal Antwerp. Al na een half jaar verliet hij de club van trainer Mark van Bommel voor een avontuur bij Graz, dat ongeveer 1,5 miljoen euro overmaakte naar België. In zijn eerste seizoen in de Oostenrijkse Bundesliga was hij in 27 wedstrijden goed voor 9 treffers en 3 assists. Emegha, die ook regelmatig indruk maakte in de Europa League, heeft daarmee de interesse gewekt van Milan, dat in hem een gewenste versterking voor de aanval ziet. Eerste spits Olivier Giroud wordt eind september 37, waardoor de club graag een extra optie achter de hand heeft.

Volgens Corriere dello Sport denkt Milan dat een bedrag van tussen de tien en vijftien miljoen euro genoeg moet zijn om Emegha over te nemen. Daarmee zou de Nederlander de op één na duurste uitgaande transfer van Graz ooit zijn. Dat record staat vooralsnog op naam van Rasmus Højlund, die vorig jaar zomer voor 17,2 miljoen euro naar Atalanta vertrok. De nummer twee op de lijst, Kelvin Yeboah, maakte in het seizoen 2021/22 ook de overstap naar Italië. De aanvaller vertrok toen voor 6,5 miljoen euro naar Genoa.

Emegha lijkt hoe dan ook voor een fraaie transfer te staan, daar Feyenoord, AS Roma en RB Salzburg ook interesse hebben getoond. Zo schreef Kronen Zeitung dat Emegha bij Roma wordt gezien als een potentiële vervanger van Tammy Abraham, die in de laatste wedstrijd van het afgelopen Serie A-seizoen zijn kruisband afscheurde. Laola1 schreef vrijdag nog dat de interesse van Salzburg concreter is geworden. De Oostenrijkse topclub toonde in mei al interesse, waarna het stil even stil werd. Nu is Emegha toch weer op de radar van Salzburg verschenen. Graz zou twaalf miljoen euro plus een doorverkooppercentage vragen voor zijn spits.

Bezig met laden …