voetbalzone

Everton beloont ‘beste jonge trainer van Europa’ met miljoenencontract

Gijs Freriks12 jun 2014, 23:15
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2014, 23:15
Advertentie

Roberto Martínez heeft een nieuw vijfjarig contract getekend bij Everton. Dat maakt de nummer vijf van het voorbije Premier League-seizoen donderdagavond bekend via de clubwebsite. De veertigjarige Spanjaard ligt nu tot het einde van het seizoen 2018/19 vast op Goodison Park.

voetbalzone

Martínez volgde vorig jaar zomer David Moyes op als manager van Everton. Hij kwam over van Wigan Athletic en leidde de club uit Liverpool voor het eerst sinds 2009/10 weer Europa in. De oud-middenvelder, die eerder werkzaam was bij Swansea City, zegt ‘verheugd’ te zijn met zijn nieuwe contract: “Ik kijk uit naar komend seizoen. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen.”

Voorzitter Bill Kenwright: “In de ogen van veel commentatoren is Roberto de beste jonge trainer van Europa. Daar zijn wij het mee eens”, glimlacht de filmproducent. “Hij heeft iets wat veel anderen niet hebben; hij heeft iets wat al heel goed was namelijk nog beter gemaakt. He is an Everton man.” Volgens de Daily Mail gaat Martínez dik 3,8 miljoen euro per jaar verdienen.

Bezig met laden …