voetbalzone

'Everton bereikt akkoord over afkoopsom van Spaanse succestrainer'

Daniel Cabot Kerkdijk03 jun 2013, 21:34
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2013, 21:34
Advertentie

Everton maakt waarschijnlijk in de komende 48 uur de komst van Roberto Martínez bekend. De voorzitter van Wigan Athletic, Dave Whelan, heeft aan Sky Sports bevestigd dat de clubs een akkoord hebben bereikt over de hoogte van de afkoopsom. De Spanjaard gaat nu om de tafel zitten met the Toffees om het contract in orde te maken.

/

Martínez gold sinds het vertrek van David Moyes naar Manchester United als de priority target voor Whelan, hoewel ook de namen van onder anderen Vítor Pereira, Martin Jol, Phil Neville, Alan Stubbs en David Weir werden genoemd op Goodison Park. Afgelopen woensdag bevestigde Everton bij monde van voorzitter Bill Kenwright dat men om de tafel zou gaan zitten met Martínez en het ligt in de lijn der verwachting dat zij in de komende twee dagen nader tot elkaar zullen komen met een meerjarig contract tot gevolg.

Martínez is de meest succesvolle trainer in de clubgeschiedenis van Wigan; in mei werd de FA Cup ten koste van grootmacht Manchester City gewonnen. Hij eindigde dit seizoen wel op de achttiende plek met the Latics, waardoor de club voor het eerst sinds 2005 weer degradeerde. Martínez, die vorig jaar een aanbieding van de andere club uit Liverpool afsloeg, daalt met Wigan waarchijnlijk echter niet mee af naar de Championship.

Bezig met laden …