voetbalzone

Everton betaalt 15 miljoen aan Wigan en huurt City-grootverdiener

Daniel Cabot Kerkdijk03 sep 2013, 00:50
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2013, 00:50
Advertentie

Everton heeft zich op de laatste dag van de zomerse transfermarkt niet onbetuigd gelaten. De werkgever van John Heitinga verkocht Marouane Fellaini voor een bedrag van 32 miljoen euro aan Manchester United, Victor Anichebe voor 7 miljoen euro aan West Bromwich Albion en versterkte zich naast Romelu Lukaku (Chelsea, huur) met een tweetal spelers: James McCarthy van Wigan Athletic en Gareth Barry van Manchester City. Het nieuws wordt op de clubsite bevestigd.

/

Roberto Martinez, coach van Everton, kent McCarthy van hun gezamenlijke periode bij Wigan Athletic. De 22-jarige middenvelder werd afgelopen seizoen als een van de grootste talenten van de Premier League beschouwd, maar kon niet voorkomen dat hij met the Latics naar de Championship afdaalde. De winnaar van de FA Cup toucheert een bedrag van vijftien miljoen euro voor McCarthy.

De ervaren Barry versterkt eveneens het middenrif van the Toffees, zij het op huurbasis. Het tijdelijk overnemen van de 32-jarige Engels international is wel een dure grap voor Everton, dat het weeksalaris van 140.000 euro volledig voor zijn rekening neemt. Daarmee is Barry meteen de best betaalde speler uit de historie van de club.

Bezig met laden …