voetbalzone

Everton betaalt 1,7 miljoen euro en heeft nieuwe trainer binnen

Erik van Dam05 jun 2013, 15:33
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2013, 15:33
Advertentie
/

Everton heeft bevestigd dat Roberto Martínez de nieuwe trainer van de club is. De 39-jarige Spanjaard was al de grote favoriet vanaf het moment dat bekend werd, dat David Moyes aan de slag zou gaan bij Manchester United. Woensdag belegde de club uit Liverpool een speciale persconferentie, waarop bekend werd gemaakt dat Martínez het roer in handen krijgt bij the Toffees.

Everton wordt de derde club voor Martínez. In februari 2007 werd hij op 33-jarige leeftijd al benoemd tot hoofdcoach van Swansea City. Hij bleef tot de zomer van 2009, leidde de club van de League One naar de subtop van de Championship en stapte toen over naar Wigan. Onder zijn leiding finishten the Latics vier jaar op rij in de achterhoede van de Premier League.

Afgelopen seizoen volgde helaas de degradatie voor de club, die nog wel stuntte door de FA Cup te veroveren. Martínez kondigde zijn afscheid uit Wigan aan en direct werd al gespeculeerd dat hij Moyes zou gaan opvolgen op Goodison Park. Dat gebeurt nu ook: de Spanjaard wordt voor een afkoopsom van 1,7 miljoen euro door Everton overgenomen en tekent voor vier jaar.

Bezig met laden …