voetbalzone

Everton en Fulham doen in eigen land goede zaken

20 aug 2009, 23:04
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2009, 23:04
Advertentie
Everton en Fulham kunnen met een gerust hart uitleven naar de returns van hun tweeluiken in de Europa League. De Engelse middenmoters wisten donderdagavond beide hun thuiswedstrijd te winnen. Fulham bond Amkar Perm aan de zegekar (3-1), terwijl Everton korte metten maakte met Sigma Olomouc. Op Goodison Park scoorden Louis Saha en Jack Rodwell twee keer: 4-0.

Everton – Sigma Olomouc 4-0
Everton trad zonder de uit de selectie gezette Joleon Lescott aan tegen Sigma Olomouc, maar het transfertarget van Manchester City werd geen moment gemist. Everton was simpelweg een maatje te groot voor de bezoekers uit Tsjechie, die zich vooral beperkten tot verdedigen. Desondanks kon Everton voldoende kansen creëren en werd er ook vier keer gescoord door The Toffees.

De score werd na een ruim half uur geopend door Saha. De Franse spits werd met een lage voorzet gevonden door Marouane Fellaini en maakte van dichtbij geen fout in de afronding. Vervolgens was het de beurt aan Rodwell, die met twee doelpunten de marge op drie bracht. Het slotakkoord was weer voor Saha, die een kwartier voor tijd verwoestend uithaalde. De fans van Everton kunnen zich stiekem alvast voorbereiden op de groepsfase.

Fulham – Amkar Perm 3-1
Ook Fulham staat er goed voor, maar het tegendoelpunt dat de Londense ploeg incasseerde zou nog enige spanning in de return kunnen brengen. Vitali Grishin wist dertien minuten voor tijd Mark Schwarzer te passeren en hield met zijn treffer de hoop van Amkar Perm in leven. Op het moment van de goal keken de gasten al tegen een 3-0 achterstand aan: namens Fulham hadden Andrew Johnson, Clint Dempsey en Bobby Zamora het net laten bollen.
Bezig met laden …