voetbalzone

‘Everton heeft Nederlandse trainer hoog op kandidatenlijst staan’

Erik van Dam12 mei 2013, 13:07
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2013, 13:07
Advertentie

Martin Jol maakt mogelijk promotie binnen de Premier League. De Britse tabloids schrijven zondag dat de 57-jarige Nederlander in beeld is bij Everton om David Moyes op te volgen. Jol is bezig aan zijn tweede periode op de Engelse velden: hij was van 2004 tot 2007 hoofdtrainer van Tottenham Hotspur en staat nu sinds 2011 voor de selectie van Fulham. Mogelijk wordt Everton dus zijn derde club.

/

Jol werd bijna twee jaar geleden door Mohammed Al-Fayed naar Craven Cottage gehaald, zes maanden nadat het tot een breuk kwam tussen de coach en Ajax. Vorig seizoen finishte Fulham onder leiding van de Haagse trainer als negende en momenteel is plaats twaalf in handen. Jol geniet het volste vertrouwen van de clubleiding, maar zou wel graag méér investeren dan nu het geval is.

De vermeende interesse van Everton kan wat dat betreft gelegen komen. The Toffees zien David Moyes transfervrij naar Manchester United gaan en raken mogelijk ook Marouane Fellaini en Leighton Baines kwijt aan de kampioen. Dat zou voor Jol betekenen dat er flink wat transfergeld vrijkomt, dat hij kan besteden indien hij naar Goodison Park trekt. Punt van zorg voor Jol is wel dat hij niet de favoriet is.

Het liefst haalt Everton namelijk Roberto Martínez als nieuwe trainer na Moyes. De Spanjaard is al enkele jaren werkzaam voor Wigan Athletic en wordt alom geprezen voor zijn prestaties met de kleine club. Zaterdag won men de FA Cup-finale van Manchester City en dat kan Everton wel eens over de streep hebben getrokken. Voorzitter Dave Whelan wil Martínez niet laten gaan.

Bezig met laden …