voetbalzone

Everton houdt rekening met miljoenentransfer ‘Rossi’: ‘Dat zou vreselijk zijn’

Daniel Cabot Kerkdijk15 dec 2017, 08:23
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2017, 08:23
Advertentie

De kans is aanwezig dat de wegen van Ross Barkley en Everton in januari gaan scheiden. De 23-jarige middenvelder beschikt over een aflopend contract en was afgelopen zomer dicht bij een overgang naar Chelsea. Ofschoon de clubs akkoord waren over een transfersom van bijna veertig miljoen euro, trok Barkley zelf de stekker uit de deal.

Chelsea zou nog steeds interesse hebben en dat geldt ook voor stadsgenoot Tottenham Hotspur. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de middenvelder, die nog altijd herstellende is van een hamstringblessure in augustus, een nieuw contract met Everton zal ondertekenen en dus is de vraag of Sam Allardyce in de weg gaat liggen als de club de mogelijkheid heeft om de Engels international in januari te verkopen.

"Een moeilijke vraag", erkent manager Sam Allardyce. "Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om erachter te komen hoe de huidige situatie tot stand is gekomen en te zeggen waar zijn toekomst ligt. Alleen dan kan ik het ene of het andere standpunt innemen. Ik heb daar weinig invloed op. Als iemand in januari een bedrag neertelt en de club zegt tegen mij: 'Kijk, hij gaat niet bijtekenen, dit is niet anders', dan moet ik dat accepteren."

Allardyce zou Barkley hoe dan ook opstellen, áls hij tijdig herstelt van zijn blessure én ook als hij geen nieuw contract wil ondertekenen. "Als Rossi blijft, en tot aan het einde van het seizoen blijft, en ik voel dat hij honderd procent geeft, zoals hij altijd heeft gedaan, dan is hij een optie tot het moment dat hij gratis vertrekt. Dat zou vreselijk zijn, maar het is een situatie die zich voor kan doen."

Bezig met laden …