voetbalzone

Everton investeert deel Rodwell-miljoenen in komst van tweede Belg

Bart Kruyt19 aug 2012, 13:30
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2012, 13:30
Advertentie

Marouane Fellaini krijgt gezelschap van een landgenoot bij Everton. The Toffees verkochten Jack Rodwell deze week aan Manchester City en hebben een deel van deze transfersom uitgegeven, om de komst van Kevin Mirallas mogelijk te maken. De Belgische aanvaller is voor naar verluidt een kleine acht miljoen euro overgenomen van Olympiakos Piraeus.

/

Everton maakt op de website van de club bekend dat de 24-jarige Mirallas zondag voor vier seizoenen heeft getekend op Goodison Park. "Ik ben erg gelukkig, want Everton is een grote club. Dit is een mooie kans voor mij", zei de aanvaller, die rugnummer 11 heeft gekregen en is gehaald als opvolger van de vertrokken Tim Cahill. "Ik wist al een tijdje dat Everton mij volgde en na een gesprek met mijn zaakwaarnemer besloot ik dat dit de beste optie was voor mijn carrière."

Everton wordt de vierde werkgever van Mirallas, die zijn loopbaan begon bij het Franse Lille en vier jaar geleden naar Saint-Étienne verhuisde. Daar speelde de Belgisch international (28 caps) twee seizoenen en de afgelopen twee jaar kwam hij in de Griekse competitie uit voor Olympiakos. Arsenal werd ook even met Mirallas in verband gebracht, maar de spits gaat dus verder bij Everton.

Bezig met laden …