voetbalzone

Everton-jongeling Duffy met spoed geopereerd na gescheurde lever

Robert Smid22 mei 2010, 15:16
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2010, 15:16
Advertentie

De schrik zit er goed in bij Everton en het Ierse team na heftige berichten over Shane Duffy. De achttienjarige verdediger van de club werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij tijdens een trainingswedstrijd ongelukkig in botsing kwam met de doelman van de tegenstander.

Duffy schreeuwde het uit van de pijn en werd met een ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis vervoerd, waar werd geconstateerd dat hij in kritieke toestand verkeerde. De lever van de Ier was gescheurd, waardoor hij onmiddellijk geopereerd diende te worden. Zijn situatie is nu redelijk stabiel.

De achttienjarige Duffy was met het Ierse elftal aan het trainen toen het ongeluk gebeurde. Teamdokter John O’Byrne noemde het een ‘bizarre’ botsing. “Duffy knalde met een speler op een manier die je wel duizend keer ziet op een veld, maar bij hem ging het helemaal mis. Het was een bizar ongeluk en een bizarre blessure, die we zomaar binnen honderd jaar niet meer op deze manier gaan zien.”

Duffy, die overstapte naar Ierland nadat hij eerder voor vertegenwoordigende teams van Noord-Ierland had gespeeld, zou bij de Ierse selectie blijven. Onder leiding van bondscoach Giovanni Trapattoni zou de jonge verdediger zich voorbereiden op de oefeninterlands tegen Paraguay en Algerije, die later op het programma stonden.

Bezig met laden …