Everton klopt zwalkend Sunderland, Blackburn klopt Wigan

Daniel Cabot Kerkdijk27 jan 2010, 22:10
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2010, 22:10

Everton heeft woensdagavond een overtuigende zege geboekt op Sunderland. The Toffees wonnen met 2-0 dankzij goals van Tim Cahill en Landon Donovan en zetten zo hun goede reeks in de Premier League voort. Er werd al acht duels niet verloren. Morten Gamst Pedersen gidste Blackburn Rovers in eigen huis langs Wigan Athletic: 2-1.

/

Everton - Sunderland 2-0
Sunderland kon sinds half november niet meer winnen in de Premier League en keerde ook na het bezoek aan Everton puntloos huiswaarts. De thuisploeg begon furieus aan het duel, zette de ploeg van Steve Bruce onder druk en scoorde snel via Tim Cahill. De middenvelder kopte raak op aangeven van Marouane Fellaini. De volgende goal volgde snel: Landon Donovan ontving de bal van Cahill en schoot met links binnen. Het was de eerste treffer voor de Amerikaan in dienst van Everton.

Donovan tekende na de rust bijna onmiddellijk voor zijn tweede treffer, maar George McCartney keerde de inzet op de doellijn. Everton, waar Mikel Arteta na lang blessureleed zijn rentree maakte, zakte daarna ver terug en moest toezien hoe Sunderland het initiatief overnam, maar de ploeg van Boudewijn Zenden - 90 minuten in de basis – kon geen vuist maken. Zenden maakte in de slotfase nog aanspraak op de aansluitingstreffer, maar zijn harde knal vond de vuist van Everton-doelman Tim Howard.

/

Blackburn Rovers - Wigan Athletic 2-1
Blackburn boekte een nuttige thuiszege op Wigan Athletic, dat dit kalenderjaar nog ongeslagen was. De thuisploeg begon sterk aan het duel en vond via Nikola Kalinic bijna het net. De sterke spits vond de paal echter op zijn weg. Morten Gamst Pedersen had even later meer succes. De vleugelaanvaller kreeg een afgeslagen vrije trap voor zijn voeten en volleyde geweldig raak. Wigan kreeg daarna een aantal goede kansen om de score weer gelijk te trekken.

De 1-1 viel kort na rust. Verdediger Steven Caldwell was alert bij een corner en knikte de bal langs Paul Robinson. Gamst Pedersen, Brett Emerton en Kalinic waren vervolgens dichtbij een treffer voor de thuisploeg. Wigan-goalie Vladimir Stojkovic (ex-Vitesse) keepte echter een puike wedstrijd. Op een late inzet van opnieuw Kalinic moest hij zich wél gewonnen geven. De Kroaat scoorde op aangeven van uitblinker Gamst Pedersen.