voetbalzone

‘Everton komt in zoektocht naar doelman uit bij Ajax’

Erik van Dam25 mrt 2016, 15:41
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2016, 15:41
Advertentie

Everton vertrouwt al tien jaar op Tim Howard onder de lat, maar de Amerikaanse doelman verlaat Goodison Park na dit seizoen voor Colorado Rapids in zijn thuisland. Ter vervanging van de 37-jarige keeper zou Everton volgens de Liverpool Echo kijken naar Jasper Cillessen. De doelman van Ajax wordt gezien als een prima kandidaat om Howard te doen vergeten in Engeland.

/

Volgens de Britse krant zat er zondag tijdens de wedstrijd PSV-Ajax (0-2) een scout van Everton op de tribune in Eindhoven, om Cillessen aan het werk te zien. Hij hield voor de veertiende maal dit seizoen zijn doel schoon namens Ajax en hielp zijn club mede aan de koppositie. Vorig jaar zomer werd Cillessen nog nadrukkelijk gelinkt aan Manchester United, maar David de Gea ging niet weg en dus werd United nooit concreet.

De Liverpool Echo denkt te weten dat Ajax een afkoopsom van zo’n 12,5 miljoen euro wil zien voor de 26-jarige Cillessen, die na dit seizoen nog twee jaar vastligt in Amsterdam. Hij keepte tot op heden 93 competitiewedstrijden voor Ajax en werd vier keer kampioen met zijn club, al was hij in zijn eerste seizoen nog back-up achter Kenneth Vermeer. Cillessen zou niet de enige doelman op Evertons lijstje zijn: men kijkt ook naar de 29-jarige Tom Heaton van Burnley.

Bezig met laden …