voetbalzone

'Everton meldt zich met miljoenen uit Manchester bij Feyenoord'

Daniel Cabot Kerkdijk01 sep 2013, 08:45
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2013, 08:45
Advertentie

Everton maakt zich op voor een leven zonder Marouane Fellaini en Leighton Baines, zo verzekeren Britse media. Het duo wordt al weken met Manchester United in verband gebracht en tot dusver werden alle biedingen afgeslagen. Het ligt echter in de verwachting dat de regerend landskampioen terugkomt met een bod van liefst 52 miljoen euro en dat the Toffees alsnog overstag zullen gaan.

/

Everton zal niet stilzitten zodra Baines en Fellaini naar Old Trafford zijn getransfereerd. Zo kan onder meer Feyenoord een belletje uit Engeland verwachten. Bruno Martins Indi zou een van de spelers zijn die Roberto Martinez graag naar Goodison Park wil halen. De 21-jarige verdediger werd afgelopen seizoen diverse malen bekeken en kan eventueel als linksback uit de voeten, ook al is dat niet zijn favoriete positie.

Voor de positie van linksback denkt Everton aan Ryan Bertrand. Everton is benieuwd hoe Chelsea zal reageren op een formeel bod van ruim acht miljoen euro op de 24-jarige linkerverdediger, die eerder interesse van Liverpool genoot. Als opvolger van Fellaini is een oude bekende van Martinez in beeld: James McCarthy. De 22-jarige middenvelder speelt voor Wigan Athletic, de ex-werkgever van de Spaanse manager. Voor minder dan vijftien miljoen euro mag de Iers international echter niet uit het DW Stadium vertrekken.

/

Alexander Büttner
De overgang van Baines naar Old Trafford heeft zeer waarschijnlijk gevolgen voor de continuïteit van Alexander Büttner als Mancunian. De Nederlander staat al langer op de nominatie om verhuurd of wellicht verkocht te worden. Celtic is er ogenschijnlijk niet in geslaagd om Büttner te halen, daar de Schotse transfermarkt inmiddels zijn deuren heeft gesloten. Een overgang naar Besiktas is door de uitsluiting van Europees voetbal geen zekerheid meer. Volgens de laatste geruchten is nu ook Sunderland een optie. Paolo Di Canio zoekt naar een linksback na de terugkeer van Danny Rose naar Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …