voetbalzone

Everton moeizaam langs Derby County

06 apr 2008, 18:14
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2008, 18:14
Advertentie
Everton heeft de hoop op een plaatsje in de voorronde van de Champions League levend gehouden. Tegen het reeds gedegradeerde Derby County ging het allerminst eenvoudig, maar dankzij een rake poging van Leon Osman werd er wel gewonnen.

Vooral de eerste helft was niet bepaald om over naar huis te schrijven voor de aanwezige toeschouwers op Goodison Park. Everton-spits Yakubu Aiyegbeni had van dichtbij de kans om de score te openen, maar liet tot ontzetting van de eigen fans de mogelijkheid voor open doel onbenut.

Derby, dat ondanks de wetenschap dat het volgend jaar een niveau lager acteert vol ging, was ook eenmaal dichtbij. Mike Sterjovski leek te gaan scoren, maar zag zijn schot op het laatste moment fraai naast de palen gedrukt worden door Everton-doelman Tim Howard.

Tien minuten na rust beslechtte Leon Osman het pleit voor de thuisspelende ploeg. De middenvelder ging diep, werd aangespeeld door Manuel Fernandes om vervolgens Derby-keeper Roy Carroll het nakijken te geven. Niet veel later voorkwam de Noord-Ierse doelman een tweede treffer van Osman, door zijn hand net op tijd achter de bal te plaatsen.

De Argentijnse spits Emanuel Villa leek Derby alsnog de gelijkmaker te gaan bezorgen, maar zijn poging stuitte op het lichaam van de uitkomende Howard. Everton kreeg vervolgens nog diverse kansen om het karwei definitief te klaren, maar scherpte voorin brak de thuisploeg op.

Door de overwinning verkleinen de Toffees het gat met stadsgenoot en nummer vier Liverpool FC weer tot drie punten. Met nog vijf duels te spelen blijft het team van David Moyes dus nog altijd hoop koesteren op een plekje in de voorronde van het prestigieuze Champions League-toernooi.
Bezig met laden …