voetbalzone

‘Everton neemt risico en veegt bod van 27 miljoen op Barkley van tafel’

Chris Meijer30 aug 2017, 10:05
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2017, 10:05
Advertentie

Everton heeft een bod van Chelsea op Ross Barkley van tafel geveegd, zo weet de BBC te melden. The Blues hadden een bedrag van 27 miljoen euro over voor de middenvelder. Everton hoopt echter nog altijd een veel hoger bedrag te kunnen verdienen met de transfer van Barkley, wiens contract volgende zomer afloopt.

In eerste instantie hadden the Toffees de vraagprijs bepaald op een bedrag van vijftig miljoen pond, omgerekend zo’n 55 miljoen euro. De kans dat Everton een dergelijke transfersom nog gaat ontvangen, lijkt echter klein. Het contract van Barkley op Goodison Park loopt volgende zomer af en de middenvelder weigert die verbintenis voorlopig te verlengen. Indien hij deze zomer niet vertrekt, moet Everton hem volgend jaar transfervrij laten gaan.

Daarnaast heeft Barkley onlangs een forse hamstringblessure opgelopen, waardoor hij waarschijnlijk de komende drie maanden moet toekijken. Daardoor lijkt de middenvelder op dit moment minder waard te zijn. Overigens is Tottenham Hotspur ook nog altijd geïnteresseerd, maar die club zou weigeren om meer te bieden dan dertig miljoen euro.

Bezig met laden …