voetbalzone

Everton pakt eerste Chileense titel in 32 jaar

04 jun 2008, 10:47
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2008, 10:47
Advertentie
Het Chileense Corporación Deportiva Everton heeft voor het eerst sinds 1976 beslag gelegd op het Chileense Apertura kampioenschap. De Ruleteros versloegen in de finale Colo Colo, dat daarmee een vijfde achtereenvolgende titel misliep.

Het succes van Everton is opmerkelijk. De ploeg vocht afgelopen september nog tegen degradatie in de Clausura, maar wist met het aanstellen van de voormalige Chileense bondscoach Nelson Acosta het noodlot af wenden. Nadat dat gelukt was, speelde de ploeg zich zelfs bij de beste teams van het Zuid-Amerikaanse land.

Na een 2-0 nederlaag in het eerste finaleduel bouwde de viervoudig kampioen toch een feestje door met 3-0 te winnen. Voor 15.000 fans in het eigen Sausalito Stadion nam de ploeg vijf minuten na de pauze de leiding dankzij de Argentijnse spits Ezequiel Miralles. Jaime Riveros en wederom Miralles gaven de eindstand gestalte.

De Apertura is overigens de eerste van de twee kampioenschappen die Chili rijk is. In de tweede helft van het jaar zal de strijd om de Clausura losbarsten.
Bezig met laden …