voetbalzone

Everton presenteert Danjuma en geeft hem gelijk prestigieus rugnummer

Jonathan van Haaster23 jul 2023, 14:22
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2023, 14:22
Advertentie

Arnaut Danjuma heeft zijn huurtransfer naar Everton definitief afgerond, zo meldt de Engelse club via de officiële kanalen. De Nederlandse vleugelaanvaller komt tijdelijk over van Villarreal en gaat spelen met rugnummer 10. Everton presenteert hem met een knipoog en schrijft 'second time lucky' op social media. Daarmee doelt Everton op het feit dat de club afgelopen winter ook al probeerde om Danjuma naar Liverpool te halen, maar hij toen voor een dienstverband bij Tottenham Hotspur koos.

De (tijdelijke) transfer van Danjuma naar Everton mag opvallend genoemd worden, daar hij in de winterstop van afgelopen seizoen dus ook al dicht bij een tijdelijke deal met the Toffees was. Tottenham Hotspur gooide toen echter roet in het eten en ging op het laatste moment met de aanvaller aan de haal. Zijn periode bij the Spurs werd niet wat men ervan gehoopt had. De Nederlander kon geen vaste basisplaats veroveren en na afloop van het seizoen keerde hij terug bij Villarreal. Dat Danjuma nu onderweg is naar Everton, is al enkele dagen bekend. Romano meldde dat ook AC Milan in de markt was voor de fysiek sterke aanvaller, maar dat Everton met hem aan de haal zou gaan.

Feyenoord was ook geïnteresseerd in de zesvoudig international, maar vist dus achter het net. De Rotterdammers wedden echter op meerdere paarden en kwamen zodoende ook uit bij Luka Ivanusec van Dinamo Zagreb. 1908.nl wist onlangs nog te melden dat de clubs een akkoord naderen én dat de Kroatisch international een transfer naar Rotterdam-Zuid ziet zitten. Volgens clubwatcher Marcel van der Kraan van De Telegraaf zag Danjuma, die meerdere gesprekken voerde met Arne Slot, in Feyenoord een geschikte optie om zich weer in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman.

De vleugelspeler ziet een tijdelijke overstap naar Everton op dit moment echter als ‘het beste voor zijn carrière’, zo klonk het vorige week in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Everton zal hopen met Danjuma in de gelederen een rustiger seizoen dan vorig jaar te beleven. De blauwe club uit Liverpool eindigde de afgelopen twee seizoenen achtereenvolgens op de zestiende en zeventiende plaats. Vorig seizoen handhaafde de club zich pas op de laatste speeldag van de Premier League. Bij the Toffees krijgt Danjuma op de linkerflank concurrentie van Demarai Gray en Dwight McNeil.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …