voetbalzone

'Everton vangt bot na bod van 21 miljoen op lievelingsspeler van Koeman'

Daniel Cabot Kerkdijk09 aug 2016, 00:15
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2016, 00:15
Advertentie
/

Er is in financieel opzicht veel mogelijk bij Everton, maar de club van Ronald Koeman is nog niet bijster succesvol op de zomerse transfermarkt. De Merseyside-club versterkte zich tot dusver alleen met Maarten Stekelenburg en Idrissa Gueye, die voor in totaal elf miljoen euro van respectievelijk Fulham en Aston Villa overkwamen.

Volgens de dinsdageditie van the Guardian moet Yannick Bolasie de eerste, grote, zomertransfer van Koeman worden. De buitenspeler van Crystal Palace heeft volgens het dagblad een grote fan in de Nederlander. Het lijkt echter nog even te duren voordat hij Selhurst Park daadwerkelijk verlaat. Everton heeft naar verluidt een formeel bod van 21 miljoen euro uitgebracht, maar dat werd afgewezen. Crystal Palaca hanteert een vraagprijs van 35 miljoen euro, zo stelt het dagblad.

/

Bolasie werd in het verleden al vaker met een uitgaande transfer in verband gebracht. Een jaar geleden hadden Liverpool en Tottenham Hotspur belangstelling voor de Congolees. Crystal Palace versterkte zich recent met Andros Townsend en dus heeft manager Alan Pardew al een opvolger in huis. Mocht hij bovendien Christian Benteke willen halen, dan is hij gebaat bij de verkoop van Bolasie.

De verwachting is dat Everton met een verbeterd bod zal komen, al zijn de kranten in Engeland ervan overtuigd dat men niet van plan is om aan de vraagprijs te voldoen. Meer dan 23,5 miljoen euro wil men niet bieden voor de 27-jarige aanvaller. Bolasie was sinds de promotie van Crystal Palace naar de Premier League goed voor 79 Premier League-duels en 5 doelpunten.

Bezig met laden …