voetbalzone

Evertonian Duffy mag intensive care al snel weer verlaten

Bart Kruyt23 mei 2010, 21:40
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2010, 21:40
Advertentie

Shane Duffy heeft de intensive care verlaten. De Ierse verdediger van Everton werd vrijdag met spoed overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij tijdens een trainingswedstrijd ongelukkig in botsing kwam met de doelman van de tegenstander. Hierbij scheurde hij zijn lever, waardoor hij zijn leven even niet zeker was.

Duffy schreeuwde het na de botsing uit van de pijn en werd met een ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis vervoerd, waar werd geconstateerd dat hij in kritieke toestand verkeerde. De lever van de Ier was gescheurd, waardoor hij onmiddellijk geopereerd diende te worden. Vervolgens verbleef hij dit weekend op de intensive care.

Die afdeling heeft Duffy nu verlaten, maar de achttienjarige mandekker zal nog wel even in het ziekenhuis moeten blijven. Duffy, die overstapte naar Ierland nadat hij eerder voor vertegenwoordigende teams van Noord-Ierland had gespeeld, moet daardoor wachten op een volgende kans van Giovanni Trapattoni. Hij had de jonge mandekker opgeroepen voor twee oefeninterlands.

Bezig met laden …