voetbalzone

Ewerthon verlaat Zaragoza definitief en vertrekt naar Palmeiras

Matthijs van Laar22 feb 2010, 16:58
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2010, 16:58
Advertentie

Ewerthon Henrique de Souza, kortweg Ewerthon keert terug naar Brazilië. De aanvaller had al een overeenstemming bereikt met Palmeiras en mag nu ook van Real Zaragoza vertrekken. Zijn Spaanse werkgever kwam er eerst niet uit met de aanvaller, maar maandag kwamen de twee partijen overeen om uit elkaar te gaan.

Daarmee komt er een einde aan een bewogen huwelijk tussen de Braziliaan en Zaragoza. Ewerthon kwam in de zomer van 2005 over van Borussia Dortmund. De 28-jarige aanvaller scoorde 57 keer in 126 wedstrijden voor de huidige nummer 17 van Spanje. Toch werd Ewerthon twee keer uitgeleend, maar bij zowel VfB Stuttgart als Espanyol kon hij geen indruk maken.

Vorig seizoen bracht hij Zaragoza met 28 doelpunten terug in de Primera División, maar dit seizoen staat de teller pas op twee doelpunten uit tien duels. Mede daarom lieten zowel Zaragoza als Ewerthon in januari weten graag de wegen te willen laten scheiden, maar over de voorwaarden bereikten de betrokken partijen nog geen akkoord. Dat was ook de reden dat de 28-jarige Braziliaan op het laatste moment afzag van een transfer naar Real Betis, een overgang waarmee Zaragoza akkoord was gegaan.

Bezig met laden …