voetbalzone

Ex-Ajacied brengt ommekeer teweeg bij Feyenoord: ‘Dat vertelde hij de ploeg’

Robin Bruggeman13 dec 2016, 07:00
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2016, 07:00
Advertentie

Kenneth Vermeer stapte twee jaar geleden van Ajax over naar Feyenoord en de doelman werd in De Kuip meteen de eerste keus onder de lat. In de kleedkamer nam Vermeer ook een belangrijke rol op zich en liet hij het niet na om zijn medespelers op hun plek te zetten als er iets mis was gegaan.

/

Zijn voormalige trainer Fred Rutten denkt dat dit voor een soort mentaliteitsverandering heeft gezorgd in Rotterdam. Eerder heerste in De Kuip nog wel het gevoel als ‘het kan toch weleens een keer iets minder gaan’, of ‘de tegenstander zit toch ook niet stil’, zo schetst het Algemeen Dagblad, maar volgens Rutten wilde Vermeer hier niets van weten: “Hij maakte de ploeg duidelijk dat alles in het teken moest staan van winnen. Excuses tellen niet in de top. Nooit”, vertelt de huidig trainer van Al Shabab.

Na de uitschakeling in de Europa League tegen Fenerbahçe begon de kritiek op Feyenoord toe te nemen en de koploper formuleerde zondag met een 0-4 overwinning op AZ een indrukwekkend antwoord, zag ook Karim El Ahmadi: “We moeten alleen nog maar naar onszelf kijken. Gewoon steeds maar weer op het veld antwoorden. Zo werkt het.”

Bezig met laden …