voetbalzone

Ex-Ajacied scoort goed in Speler van het Jaar-verkiezing in Armenië

Thijs Post31 dec 2012, 12:24
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2012, 12:24
Advertentie

Armenië is niet bepaald een groot voetballand, maar de naam van Henrikh Mkhitaryan zullen de meeste voetballiefhebbers wel kennen. De aanvallende middenvelder van Shakhtar Donetsk werd maandag verkozen tot Speler van het Jaar in Armenië (voor de derde keer), voor Yura Movsisyan van Spartak Moskou. De nummer drie is een oude bekende in Nederland: dat werd Aras Özbiliz, die tegenwoordig bij Kuban Krasnodar acteert.

/

De 22-jarige Özbiliz doorliep alle jeugdelftallen van Ajax en hij maakte op 28 november 2010 zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In augustus 2012 transfereerde hij voor een bedrag van circa een miljoen euro naar de Russische competitie. Özbiliz kreeg van de leden van de Armeense voetbalbond, voorzitters, coaches en journalisten 58 stemmen.

Winnaar Mkhitaryan kreeg 296 stemmen en eindigde ver voor Movsisyan en Özbiliz. “Iedere speler droomt van erkenning in het thuisland. Dit seizoen is geweldig en het is nog niet ten einde, dit is pas de eerste stap naar succes”, aldus de middenvelder via de officiële kanalen van de Europese voetbalbond UEFA.

Bezig met laden …