voetbalzone

‘Ex-Ajacied staat na mislukt avontuur in Bundesliga voor razendsnel vertrek’

Yanick Vos20 dec 2017, 09:22
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2017, 09:22
Advertentie

Viktor Fischer maakt het seizoen mogelijk af bij FC Kopenhagen. De ex-Ajacied staat onder contract bij FSV Mainz 05, maar komt daar amper aan de bak. Om kans te maken op WK-deelname met Denemarken, wil de buitenspeler zoveel mogelijk aan speelminuten komen en hij hoopt dat volgens zijn zaakwaarnemer Sören Lerby te doen in zijn geboorteland.

Fischer vertrok in de zomer van vorig jaar voor vijf miljoen euro van Ajax naar Middlesbrough. In de Premier League moest hij genoegen nemen met een rol als reserve en mede door blessureleed kwam hij daar minder aan spelen toe dan hij op voorhand had gehoopt. Hij koos voor een vertrek naar de Bundesliga, maar ook daar heeft hij geen basisplaats. In de competitie kwam hij dit seizoen tot tien competitieoptredens, waarin hij slechts drie keer aan de aftrap verscheen.

Kopenhagen biedt mogelijk uitkomst voor Fischer. Volgens het Deense medium BT heeft trainer Stale Solbakken wel oren naar de komst van de Deen. Kopenhagen kan namelijk wel een speler voor op de linkerflank gebruiken. “We praten erover tijdens Kerstmis”, reageert Lerby op de mogelijke overstap. “Het WK is belangrijk en Viktor speelt niet in Mainz. Er moet iets gebeuren.” Lerby benadrukt dat er nog niets concreet speelt. Het is daarnaast onduidelijk of het om een definitieve tranfser gaat, of om een verhuurperiode.

Bezig met laden …