voetbalzone

Ex-assistent van Mourinho bevalt en tekent nieuw, vierjarig contract

Erik van Dam07 aug 2015, 13:08
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2015, 13:08
Advertentie

Aitor Karanka en Middlesbrough hebben de handen ineengeslagen voor een langere samenwerking, tot 2019. De 41-jarige Spanjaard maakte zich in de zomer van 2013 los van José Mourinho, met wie hij drie jaar had gewerkt bij Real Madrid, en ging op eigen benen staan in de Engelse competitie. Onder zijn leiding finishte Boro eerst als twaalfde in de Championship en vorig seizoen als vierde.

voetbalzone

Het driejarige contract van Karanka bij Middlesbrough liep aanvankelijk na dit seizoen ten einde. De Spanjaard heeft nu echter verlengd, zo heeft voorzitter Steve Gibson vrijdag bevestigde in de Engelse media. “Het langer vastleggen van Aitor is onze belangrijkste transfer van deze zomer”, verzekert de preses. “Dit is een fantastisch en groot statement van de trainer richting de club. Het is een topdeal.”

Gibson zegt dat er andere clubs zijn geweest die aan Karanka hebben getrokken. “Zowel Engelse clubs als verenigingen uit het buitenland. En terecht, want hij is een hele, hele goede manager. Maar hij is gelukkig hier en heeft dat ook steeds aangegeven. Dat hij nu een nieuw contract voor vier seizoenen heeft getekend, onderstreept dat nog eens”, constateert Gibson tevreden.

Bezig met laden …