voetbalzone

Ex-bondscoach Italië wordt voor derde keer in drie jaar tijd ontslagen

Erik van Dam12 aug 2011, 21:15
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2011, 21:15
Advertentie

Met de trainerscarrière van Roberto Donadoni gaat het bepaald niet goed. De 47-jarige Italiaan, die als speler furore maakte bij met name AC Milan, is vrijdagavond op straat gezet door Cagliari. De Serie A-club moet het nieuws zelf nog bevestigen, maar alle grote Italiaanse media melden reeds dat Donadoni zijn congé heeft gekregen. Het moment is opmerkelijk: de Serie A begint over twee weken.

/

Cagliari lijkt echter geen fiducie meer te hebben in een goede start van het seizoen. Het is nog onbekend wie Donadoni's taken over gaat nemen bij i Rossoblu. Voor Donadoni, die in november vorig jaar in dienst trad, is het overigens al de derde maal in zijn trainersloopbaan dat hij ontslagen wordt. Hij leidde Cagliari vorig jaar naar de dertiende plaats in de competitie.

Donadoni zette, snel na zijn pensioen in 2000, zijn eerste stappen als trainer bij Lecco. Van daaruit promoveerde hij naar Livorno en Genoa en in 2006 werd hij bondscoach. Na het weinig succesvol verlopen EK 2008, waarop onder meer met 3-0 van Nederland werd verloren, zette Italië hem uit zijn functie. Zijn volgende dienstverband, bij Napoli, duurde maar zeven maanden.

Bezig met laden …