voetbalzone

Ex-bondscoach Zuid-Korea Huh gaat weer aan de slag bij Incheon

Peter Nusselder23 aug 2010, 14:32
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2010, 14:32
Advertentie

Jung-Moo Huh, die tijdens het afgelopen WK in Zuid-Afrika de selectie van Zuid-Korea onder zijn hoede had, gaat weer aan het werk. Huh heeft een akkoord bereikt met Incheon United om trainer te worden van de club die uitkomt in de Koreaanse K-League. Dit heeft Reuters maandag bekendgemaakt.

/

Huh loodste Zuid-Korea op het toernooi om de wereldtitel naar de tweede ronde, maar werd daarin uitgeschakeld door Uruguay. Het was wel de eerste keer dat de Aziaten hierin op vreemde bodem slaagden. Eigenaar Young-Gil Song van de nieuwe werkgever van Huh is blij met de nieuwe trainer. “Namens de fans en inwoners van Incheon wil ik trainer Huh ervoor bedanken dat hij hier komt werken.”

De 55-jarige Koreaanse oefenmeester wordt de opvolger van Illja Petkovic, die in juni opstapte. Sindsdien zat Incheon zonder trainer. “We hopen dat Huh, die bekendstaat om zijn leiderschap en Zuid-Korea dit jaar naar een onverwachte plek in de tweede ronde op het WK leidde, een belangrijke rol gaat spelen om ons team tot bloei te laten komen”, besloot Song.

Bezig met laden …