voetbalzone

Ex-Feyenoord-doelwit: 'Ik wil basisspeler bij Standard worden'

Daniel Cabot Kerkdijk26 mrt 2010, 07:03
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2010, 07:03
Advertentie

Standard Luik onderhandelt vrijdag met de zaakwaarnemer van Christian Benteke over een terugkeer naar Luik. De aan KV Kortrijk uitgeleende spits maakte indruk met negen doelpunten dit seizoen. Een reeks buitenlandse clubs volgt Benteke op de voet. Leo Beenhakker, technisch directeur van Feyenoord, zat tegen RC Genk op de tribune, maar besloot een streep te zetten door de naam van de negentienjarige.

"Mijn grootste wens is basisspeler te worden bij Standard". zegt Benteke in Het Nieuwsblad. "Natuurlijk heb je nooit garanties op een basisplaats. Maar voor mij als jonge speler is het belangrijk dat ik kan spelen. Anders vertrek ik beter naar het buitenland." Behalve Feyenoord toonden ook Le Mans uit Frankrijk en Stoke City uit Engeland belangstelling voor de Belgisch jeugdinternational.

Standard staat alles behalve weigerachtig tegenover een terugkeer, maar mogelijk probeert Benteke een verbeterd contract uit de wacht te slepen. Speelkansen zitten er na het aanstaande vertrek van Milan Jovanovic en de vermoedelijke transfer van Dieumerci Mbokani wel in. Beenhakker vond Benteke 'niet de oplossing'. "Niks ten nadele van die jongen, maar hij is niet het type dat we zoeken."

Bezig met laden …