Ex-Feyenoorder belangrijk voor Galatasaray, PSV-tegenstander onderuit

Erik van Dam04 feb 2012, 19:10
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2012, 19:10

Galatasaray heeft haar koppositie in de Süper Lig met verve verdedigd. Het team van trainer Fatih Terim won zaterdagavond met 1-2 bij Gaziantepspor en heeft nu zes punten meer dan Fenerbahçe, dat zondag tegen Besiktas speelt: 54 om 48. Trabzonspor, de tegenstander van PSV in het toernooi om de Europa League, verloor zaterdagmiddag met 2-1 van Antalyaspor.

Gaziantepspor - Galatasaray 1-2
Na een doelpuntloze eerste helft zorgde Ivelin Popov in de vijftigste minuut voor de openingstreffer: 1-0. In een kwartier tijd beslisten de bezoekers het duel echter in hun voordeel. Winteraanwinst Necati Ates fabriceerde al snel op aangeven van Johan Elmander de gelijkmaker en de ex-Feyenoorder zorgde in de 66e minuut voor de 1-2. Galatasaray gaf de minimale voorsprong niet meer uit handen.

Galatasaray wacht zondag in spanning af wat het onderlinge duel tussen Fenerbahçe en Besiktas, een krachtmeting tussen de nummers twee en drie, oplevert. Besiktas heeft drie punten minder dan Fenerbahçe en op haar beurt drie punten meer dan Trabzonspor, dat zaterdag al in actie kwam.

Antalyaspor - Trabzonspor 2-1
De wedstrijd was nog geen drie minuten oud, toen Antalyaspor al op voorsprong geraakte. Mehmet Eren Boyaz haalde de trekker over op aangeven van Doga Kaya en zette de thuisploeg zo op een voordelige marge. De bezoekers hergroepeerden zich en slaagden er, een kwartier na de 1-0, in op gelijke hoogte te komen. Verdediger Mustafa Yumlu kwam eraan te pas om te scoren.

Trabzonspor, dat over anderhalve week in de Europa League thuis aantreedt tegen PSV, deed daarna haar best ook op voorsprong te komen. Een kwartier voor tijd kreeg Antalyaspor echter een strafschop toegewezen en die werd benut door Sidney Cristiano: de Braziliaan passeerde Tolga Zengin en schonk Antalyaspor zo de overwinning.