voetbalzone

Ex-Feyenoorder blijft twee jaar langer aan boord bij Belgisch kampioen

Erik van Dam08 jun 2011, 17:23
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2011, 17:23
Advertentie

Thomas Buffel gaat voor zijn derde en vierde seizoen als speler van Racing Genk. De Belgisch landskampioen maakt woensdag via de officiële kanalen wereldkundig dat de dertigjarige middenvelder zijn contract heeft laten verlengen tot medio 2013. Buffel lag oorspronkelijk vast tot en met het einde van deze maand.

/

Genk noemt Buffel in het statement een 'belangrijke speler'; getuige het aantal optredens van de middenvelder uit Ruddervoorde mag hij inderdaad een waardevolle schakel op het middenrif worden genoemd. Buffel speelde 33 duels, waarvan acht als invaller. Hij scoorde één keer.

Na opgeleid te zijn bij Cercle verkaste Buffel eind jaren negentig naar Nederland. Feyenoord stalde hem twee jaar bij Excelsior, alvorens hem terug te halen naar De Kuip. In de twee seizoenen ná de winst van de UEFA Cup maakte Buffel achtereenvolgens achttien en veertien goals voor de Rotterdammers, een hoog moyenne voor een middenvelder. Toch ging het bergafwaarts; via Glasgow Rangers kwam Buffel terug in België: na Cercle verkaste hij naar Genk.

Bezig met laden …