voetbalzone

Ex-Feyenoorder strijkt neer in Volendam: 'Kan een meerwaarde zijn'

Matthijs van Laar31 okt 2013, 14:30
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2013, 14:30
Advertentie
/

Serginho Greene keert na een afwezigheid van ruim drie jaar mogelijk weer (op amateursbasis) terug in het Nederlandse profvoetbal. De rechtsback is neergestreken in Volendam en krijgt de komende dagen de kans om zich te bewijzen. De 31-jarige Amsterdammer is teruggekeerd uit Cyprus, waar hij de laatste maanden geen salaris meer uitbetaald kreeg.

Voor zijn avontuur bij AEK Larnaca, de club in kwestie, kwam Green ook uit voor het Bulgaarse Levski Sofia en FK Vojvodina uit Servië. In Nederland was hij actief voor achtereenvolgens RKC Waalwijk, Feyenoord en Vitesse. "Greene is welkom en kan een meerwaarde zijn als hij kan worden vrijgeven om als amateur in te stappen", zegt coach Hans de Koning in gesprek met RTV Noord-Holland.

Naast Green krijgt ook Gerson Sheotahul de kans om zich te bewijzen. De aanvaller zat sinds zijn vertrek bij het Griekse Iraklis Psachna, afgelopen zomer, werkloos thuis. "Ze zijn beide een tijdje uit beeld geweest en kunnen hier laten zien dat ze het nog kunnen. In eerste instantie bij de beloftes. Als het dan goed gaat kunnen we gesprekken voeren voor de lange termijn", aldus De Koning.

Bezig met laden …