voetbalzone

Ex-Feyenoorder verlaat Engeland na acht jaar en gaat naar Bosschaart

Erik van Dam25 aug 2011, 11:47
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2011, 11:47
Advertentie
/

Brett Emerton zal voorlopig van de Europese voetbalradar verdwijnen. De voormalig middenvelder van Feyenoord kende met Blackburn Rovers mooie jaren in de Premier League, maar heeft ervoor gekozen zijn loopbaan in zijn vaderland Australië te vervolgen: Emerton speelt komend seizoen in het shirt van FC Sydney. Bij die club speelt een Nederlander die ook een verleden bij Feyenoord heeft: Pascal Bosschaart.

Het vertrek van de 32-jarige international kwam niet als een verrassing voor zijn werkgever, aangezien Emerton er nooit een geheim van heeft gemaakt ooit nog terug te willen keren naar de vaderlandse competitie. Emerton staat in Australië te boek als een absolute vedette, aangezien hij liefst 87 interlands speelde en op diverse eindtoernooien meespeelde.

“Dit is een spannende kans voor mij”, zo laat Emerton, die elf jaar lang in Europa speelde, donderdag over zijn overgang weten. “Ik ben een echte jongen van de stad Sydney en ik kijk er naar uit om de mensen van de stad te vertegenwoordigen. En iedere week in het bijzijn van mijn vrienden, familie en de supporters van Sydney spelen is zeker geen straf."

Bezig met laden …